”Är det inte väldigt ytligt att du jobbar med mode?!”

Ja, ibland kan jag få dessa frågor och jag förstår verkligen tanken och frågan. Jag frågade mig själv samma sak innan jag började i modebranschen för snart 9 år sedan. 

Men jag vände istället på frågan: ”Varför kan jag inte jobba med något så ytligt som mode?”. Människor och mode går ju liksom hand i hand, för mig handlar det inte om att i första hand ha koll på de senaste trenderna och de mest omtalade designers. Absolut, det är viktigt då jag i min yrkesroll måste vara professionell och uppdaterad (plus att jag har ett enormt stort modeintresse).

För mig är det absolut viktigaste att få hjälpa människor att blomstra inifrån och hela vägen ut. Att få hjälpa till att lyfta självkänslan, vända den ibland befintliga situationen till glädje. 

Jag har så många fantastiska berättelser från provrummet där vi både har gråtit och skrattat tillsammans. Eller de stunder när en kund för första gången under sitt vuxna liv känner sig sedd, vacker, kvinnlig, manlig, fin, sexig… 

Att få vara med när en person hittar tillbaka till den person de från början var skapad till -det är för mig det viktigaste! 

Så, mode är väldigt ytligt -men ibland kan det vara just en skräddarsydd kostymbyxa eller en härlig kashmir som hjälper dig att blomstra ut.