Bröllop del 4. 

Våren är här och kärleken spirar. Många av er går kanske runt med bröllopsplanerna i högsta hugg. Underbart ju! En stor dag i ens liv som väntar… Har under hela mitt liv fashinerats av brudklänningar. Den där prinsesslika tjusningen att få se allt tyg, tyll, rosetter, puffärmar och klädda knappar. Exakt. Jag är uppväxt på 80’talet. Hahaa(Vackra prinsessan Diana, valde en grand deluxe elfenbensfärgad klänning i taftsiden med antik Carrickmacross-spets. Släpet var 7,5 meter!)

Har vid många tillfällen fått den stora äran att hjälpa blivande brudar (och brudgum) finna sina bröllopskläder -vilket ju är helt fantastiskt. Viken ära det varit och är! Liksom stylat både hår såsom bröllopsuppsättningar och make up på både tjejer och killar. Jätteroligt och kreativt. Att få vara med timmarna innan och möta brudparet, snicksnacka om allt vad som väntas, pirret, det förväntansfulla och längtan som du besannats att strax få stå tillsammans som ett. Så gripande vackert.
När både vänner och kunder frågat mig om hur de skulle kunna stylas till sin stora dag blir nästan alltid mitt svar. 

”Var personlig, sätt din egen prägel så att du känner dig som allra vackrast. Utgå från det naturliga och lek dig fram.”


Att våga addera roliga detaljer till din bröllopsstass är ju bara härligt. Plocka fram din personlighet i din klänning, din uppsättning, make up, buketten etc. 

Hur? Bygg ihop en moodboard, klipp ut bilder du inspireras av, det du tycker är fint så ser du ganska snabbt åt vilket håll du dras åt. Är du tex Romantisk? Klassisk? Trendig? Rockig? Bohemisk? Traditionell? Tuff? Etc. Utgå därifrån och bjud in de små detaljerna i din look. 

(Bilden ovan är från ett tillfälle när jag följde med en blivande brud att välja brudklänning.)
När jag gifte (2008) mig ville jag ha lite mer detaljer i min look tex min skor, istället för ett par klassiska vita pumps skred jag fram till altaret i ett par urläckra glittriga pums i ceriset. Ja, det låter lite läskigt men det blev jätresnyggt! Liksom min man, han körde ett par helvita Sneaky Steve-sneakers, det blev bara så fräscht till hans frack. Man kan fortfarande behålla en traditionell snygg stil och samtidigt twista till det. Våga dig fram! 

..och jag hjälper dig gärna om du har frågor eller bara vill ha lite stylingtips inför dagen D.