Pray for Stockholm. 

Det har ju inte undgått någon vad som hände i fredags. Terrorattacken som skedde mitt i hjärtat av Stockholm har satt spår hos oss alla. En helt vanlig eftermiddag som slutade i katastrof. Jag skulle bara jobba tio minuter till innan det var dags att ta helg och hämta sönerna från förskolan. Kunden hade precis valt ut det sista och vi var på väg till kassan för att avsluta vår Personal shopping-tid. Det var då larmet slog till och vi fick så snabbt som möjligt utrymma byggnaden. Vi visste inte vad som pågick, att ett helvete brakat loss mitt på Drottninggatan fanns inte i tanken. Det första som slog mig var att ombyggnationen i varuhuset kanske utlöst larmet på grund av rök? Alla bär vi på olika historier, känslor och bilder. Alla berättelser vi hör är unika, men samtidigt lika. I ett sådant omtumlande läge tar kärleken till varandra vid. Omtanke, tröst, bön och händer att hålla. 

Sent på kvällen när vi fått klartecken att lämna gick vi i samlad trupp med flera anställda. Kollektivtrafiken låg nere samt att hela city var avspärrat, så vi fick promenera hemåt genom stan. Solen var på väg ner och det var en av de varmaste vårkvällarna hittills. Jag blickade ut mot Riddarholmen, tittade mot solen och orden som ekade var: ”Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det”. 

Jag idisslade de orden under promenaden. All min oro, rädsla och fruktan släppte totalt!

Här är en bild på lejonet som fastade under lastbilen och släpades längs Drottninggatan. Vilket skapade ett obeskrivligt högt ljud som uppmärksammade många människor som hann kasta sig åt sidan för att ta skydd. 

Tillsammans är vi starka och kärleken övervinner allt! 

Mina tankar och böner går till alla de drabbade och deras anhöriga. ❤ 

 

One thought on “Pray for Stockholm. 

  1. Underbara ord &tankar du delar med dig, trots det fruktansvärda som det innebar för många

Comments are closed.