Plocka fram din inre konstnär!

”Men kan man verkligen ha klänningen ovanpå byxorna?” Fick den frågan av en kund i samband med när jag visade hur hon med så få plagg som möjligt skapar många härliga kombinationer.  

Våga blanda plaggen med varandra tex så kan du köra mer lager på lager, material som ”krockar”, färger och mönster som går ton i ton eller tom bryter i både färg och stil. Endast du kan stoppa din inre konstnär!
Tips: Släng på en sommarklänning ovanpå ett par slitna jeans. Eller varför inte en sommarklänning tillsammans med en polotröja eller skjorta inunder? På så vis får du fram en fräsch och härlig vårlook! Du skapar även olika uttryck beroende på vilka skor du bär till din outfit. Med ett par pumps dressar du upp det hela och med ett par sneakers dressar du ner. Utgå från vilket tillfälle du skall bära din outfit och våga var kreativ! Klä dig efter din personlighet. 

På så sätt kan du kombinera många av dina plagg året om och du behöver inte ha en specifik ”vintergarderob” och ”sommargarderob”. 

Jag minns det så väl när vi som barn var med och bar ner sommarkläderna från vinden. Det var en alldeles speciell doft från kartongerna som legat långt inne i förrådet med snedtak intill mina föräldrars sovrum. Där låg även mammas bröllopsklänning i en kartong som jag vid alla dessa tillfällen tog chansen och provade. Den var himmelskt vacker och jag kände mig som en prinsessa vid varje tillfälle jag fick ta på den -trots att den var så stor och jag så liten. 

Det är jättebra att lägga undan kläder vid olika säsonger och kläder får tillfälle att vila. Men jag tror egentligen kläderna mår allra allra bäst av att få användas mycket och visas upp i olika kombinationer och miljöer så ofta de kan. Hahaa! Det gör att du kan kombinera dina plagg och du hinner inte tröttna på dem lika snabbt. Så mitt svar till kunden blev: ”Du SKA bära klänning till byxor”!